21 september 2021

Woningen in Ooij “vleermuisonvriendelijk” gemaakt.

De kopgevels worden behandeld om vleermuizen tegen te gaan.

Bij diverse woningen in Ooij hangen speciale  vleermuiskasten voor de vleermuizen. Maar de vleermuizen zoeken zelf ook andere plekken. Zo ook in de Prins Mauritsstraat en de Koningin Wilhelminastraat. De daken van deze woning worden binnenkort vernieuwd en geïsoleerd reden voor de woningbouwvereniging om iets aan de vleermuizen te doen, die zich onder de pannen genesteld hebben. Er is eerst een uitgebreid ecologisch onderzoek gedaan maar op dinsdag kwamen werknemers van de “Variabele” om de kopgevels van de woningen vleermuizenonvriendelijk te maken. Ze werden afgedicht en zodanig ingericht, dat als er eventueel nog vleermuizen zouden zitten, ze er wel uit konden via een plastic kapje, maar er niet meer in konden komen. Ook werd speciaal rekening gehouden met zwaluwnesten. Daar werd niets afgedicht. Waarschijnlijk in het najaar gaat men de daken van de betreffende woningen vervangen. zie de foto’s