13 september 2021

Exposities in Zicht Persingen

Afgelopen weekend werd Zicht in Persingen weer druk bezocht tijdens de 3Oeverl Kunst- en cultuurroute. Het was het weekend van “Kunst in Zicht”.  Er waren exposities van Doro Krol, Marianne de Bil en Jeanet Jaaltink. Men kon uitgebreid genieten van de prachtige kunstwerken, het mooie terras en het uitzicht over de Ooijpolder en de Heuvelrug. zie de foto’s 
 
 
Doro Krol
De Nijmeegse kunstenaar Doro Krol laat zich inspireren door landschappen. Ze kijkt en zoekt naar composities die ze, met oog voor detail en interesse voor schoonheid, perfect weet te vatten in mooie schilderijen. De rol van het licht is daarbij essentieel. Doro’s werken zijn herkenbaar aan hun rijke vormen en kleuren, de eenvoud en verstilling; een ontroerende combinatie die tot de verbeelding spreekt. Ze is in een indrukwekkende fase van haar ontwikkeling. Van traditionele landschappen naar een expressionistische stijl; vrolijk, kleurrijk en optimistisch.

In Persingen stelde Jeanette Jaaltink haar locatie Zicht beschikbaar als tentoonstellingsruimte. (uit de Gelderlander),,We hebben een ruime keuken, een grote overdekte veranda en natuurlijk een prachtig uitzicht op Berg en Dal. Doro Krol exposeert hier, in de schuur naast Zicht laat Marianne de Bil werken zien. Daardoor raakte ik zo enthousiast dat ik dacht: ‘Ja, ik wil ook weer collages maken en schilderen. Van oorsprong ben ik kunstenares. Ik heb de opleiding Tehatex gevolgd, heb in een ontwerpbureau gewerkt. Doro gaf het laatste zetje, door haar stelde ik dit weekend mijn schilderijen en linosnedes tentoon. Kunst maakt me blij. Ik ga graag naar musea. Of het nu het Van Gogh- museum in Amsterdam is, het Groninger museum of Museum MORE in Gorssel. Zonder kunst kan ik niet leven. Misschien sluit ik me aan bij het kunstenaarscollectief Gelderse Poort. Zo inspireer je elkaar.”