11 september 2021

Ziekenzondag op zaterdag in Ooij.

“Ziekenzondag” in dorpshuis de Sprong te Ooij.

De nationale ziekenzondag valt in de parochie van Ooij altijd op de zondag van de Ooijse kermis (De tweede zondag in september). Omdat dan de zieken en de ouderen niet de aandacht krijgen, die ze verdienen wordt deze dan in Ooij op een later tijdstip gehouden. In dit geval niet op een later tijdstip maar op de zaterdag er voor. Normaliter zou het nu ook kermis geweest zijn in Ooij en daar was bij de planning dit jaar niet aan gedacht. Toch kwam het deze keer goed uit omdat de kermis niet door ging. In tegenstelling tot andere jaren werd het dit jaar alleen door de Ooijse KBO, samen met de Parochie Maria ten Hemelopneming georganiseerd, zonder de Zonnebloem. Niet in de kerk, maar in dorpshuis de Sprong, welke voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Deze plechtige H. Eucharistieviering werd geleid door pastoor Rudo Franken met assistentie van Mientje Huisman en met medewerking van het gemengd koor. Na afloop was er voor iedereen koffie en een oliebol, geschonken door de carnavalsvereniging de Deurzakkers.  Daar waar de Zonnebloem normaal zorgde voor een zonnebloem voor elke bezoeker, had men nu gekozen voor een roos. zie de foto’s