11 september 2021

Rookgasontzwavelingsinstallatie in Nijmegen succesvol neergehaald

Donderdag 9 september is het gebouwdeel van Centrale Gelderland met de rookgasontzwavelingsinstallatie in Nijmegen succesvol neergehaald. Er is bewust gekozen is voor een aanpak waarbij er nog een deel van het gebouw met de rookgasontzwavelingsinstallatie is blijven staan. Het betreft het meest zuidelijke deel met een rookgaskanaal en bochtstuk naar boven. Dit was dus nadrukkelijk zo voorzien. Dit deel zal met conventionele slooptechnieken worden ontmanteld. De volgende stap in de planning voor de sloop wordt verwacht in het laatste kwartaal dit jaar. Het betreft het gebouwdeel met het zogenaamde elektrostatisch filter (stoffilter). Daarna volgen de schoorsteen, de DeNOx katalysator en tot slot het ketelhuis. Deze laatste stap staat nu gepland voor zomer 2022. zie filmpje op YouTube van Brown & Mason. Onno Swart maakte de foto’s.