5 september 2021

Straat barbecue Prins Mauritsstraat in Ooij.

Straat BBQ in Ooij

Ongeveer 60 buurtgenoten uit de Prins Mauritsstraat en een deel van de Koningin Wilhelminastraat in Ooij deden zaterdagavond 4 september  mee aan een door de buurt georganiseerde barbecue. Het was al weer enkele jarengeleden dat dit georganiseerd werd. Mede dankzij een aantal nieuwe buurtbewoners is de draad weer opgepakt en werd een perfecte straat barbecue georganiseerd. De organisatie van de straat barbecue is in handen van het staatscomité, dat zich tijdens de carnaval ook bezig houdt met het straatcarnaval. Het is de bedoeling dat er in de toekomst weer meer activiteiten worden georganiseerd. Voor de bewoners was dit in ieder geval een gezellig evenement, goed georganiseerd, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Voor de kinderen was een een springkussen neergezet.  Al vele jaren werd er in de Prins Mauritsstraat een BBQ georganiseerd. Een van de grote initiators hier achter was Frits Rutten. Ondanks zijn hoge leeftijd bleef hij actief bij het straatgebeuren. Helaas is hij dit jaar op 14 februari overleden. Als eerbetoon aan hem was ook zijn familie uitgenodigd, waaronder zijn weduwe Joke, die in zorgcentrum ’t Höfke in Beek woont. En toevallig was ze ook nog jarig en was 85 jaar geworden. De straat had nog een verrassing voor haar. Zie de foto’s deel 1;  deel 2.