5 september 2021

Hommage aan een ‘Beekse’ kunstenares

Op zondag 19 september, 16.00 uur, opent in antiquariaat Supplement, Van Randwijckweg 2, 6573 EJ Beek Ubbergen de expositie met kunstwerken van Ingrid Linskens – Rast. Met de expositie van haar bronzen penningen en aquarellen wil Supplement een kleine hommage brengen aan de in 2018 overleden Ingrid Linskens – Rast. Haar kunstproductie is uitgebreider dan wat we door de beperkte ruimte kunnen tonen. Onder andere heeft zij ook de kunst van het gemmensnijden (Glyptik) zeer succesvol beoefend. Deze laatste zijn in 1973 tentoongesteld in de toenmalige Openbare Leesbibliotheek Beek. Ingrid Linskens – Rast, geboren te Erlangen (D) in 1927, kreeg haar opleiding aan de Akademie der Bildende Künste te München. Haar leven lang pendelde zij tussen Erlangen en Beek waar zij kwam te wonen toen haar man als hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Nijmegen werd aangesteld. Haar technieken zijn veelzijdig maar in deze expositie leggen we de nadruk op haar (herinnerings-)penningen. De beeldend kunstenaar Ad Merx, die eveneens zelf de penningkunst beoefent, zal een inleiding tot deze kunstvorm verzorgen. U bent van harte uitgenodigd voor de opening op 19 september, 16.00 uur. Duur expositie: 19 september tot 19 december 2021