4 september 2021

Kermis in Groesbeek geopend.

De kermis in Groesbeek wordt geopend.

Zaterdagmiddag om 15.00 uur opende wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal de Groesbeekse kermis. Deze vindt plaats op het marktplein op een geheel afgezet terrein, waarom maximaal 675 bezoekers toegelaten worden.  Nadat de wethouder het lint bij de poort van de kermis, samen met een jeugdspeler van de Treffers had doorgeknipt, stroomden, vooral jongelui die daar al enige tijd stonden te wachten, het kermisterrein op om kennis te maken met de attracties op het marktplein aan de Spoorlaan en ging de grootste “na-corona-kermis van de regio” van start. Tot 18.00 uur bleven de flitsende lichten en pompende beats nog achterwege zodat kinderen die moeite hebben met prikkels ook konden genieten. Daarna ging het los en werd het geluid aangezet. De kermis blijft tot woensdagavond open. Voordat de wethouder de kermis opende, had ze eerst de kermisexploitanten ontvangen in de hal van het gemeentehuis.