27 augustus 2021

Voerweg en omgeving in Nijmegen afgesloten vanaf 30 augustus.

Vanaf 30 augustus, gaat de gemeente Nijmegen aan de slag op de Hoogstraat, aan de centrumkant bij de Burchtstraat. Het Kelfkensbosplein krijgt de komende jaren ook een nieuw ontwerp en een nieuwe inrichting. Dat proces loopt nog. Met de aanpassing van het gebied tussen de Ridderstraat, Voerweg, Hertogstraat, Burchtstraat en Kelfkensbos verbeteren we de verbinding tussen binnenstad, benedenstad en Valkhofkwartier. Door de rijweg aan te passen maken we meer ruimte voor voetgangers. De rijweg verschuift zo’n 20 meter en de snelheid wordt hier max 30 km/uur. Ook komt er meer groen en aandacht voor cultuurhistorie en pakken we de Lindenberg (straat) aan. Aldus de gemeente Nijmegen. Meer informatie: nijmegen.nl/mijnwijkplan. Lees hieronder verder.

Afsluitingen
De Voerweg is vanwege het werk afgesloten vanaf 30 augustus. Dit duurt tot 10 oktober. De Eiermarktgarage blijft steeds bereikbaar. Hiervoor wordt, vanaf 6 september tot en met 1 oktober, het verkeer met verkeerslichten geregeld. Ook het Groene Balkon, Cultuurhuis De Lindenberg en het Casino blijven zoveel mogelijk bereikbaar via de Lindenberg, met uitzondering van de periode tussen 6 en 12 september. Voor de bereikbaarheid van hulpdiensten nemen we maatregelen en we geven voor het verkeer omleidingsroutes aan.

Vanaf 11 oktober tot en met 29 oktober is volgens de planning het kruispunt Burchtstraat/Hertogstraat/Kelfkensbos afgesloten. In deze periode kan de Voerweg alleen gebruikt worden om de Eiermarkt en Lindenberg te bereiken. Tijdens de werkzaamheden rijdt het openbaar vervoer via de singels en de markt blijft op het Kelfkensbos.

Meer informatie: nijmegen.nl/mijnwijkplan

Valkhofkwartier, Kelfkensbos en parken
In de omgeving van het Kelfkensbos en het Valkhof is een hoop te zien en te beleven. Het is de plek waar iedereen kennis kan maken met de geschiedenis van Nijmegen. De komende jaren wordt het hele gebied stukje bij beetje aangepakt. De afgelopen jaren knapten we de Waalkade en de Lindenberghaven op en bouwden we het centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei. De komende jaren, na de reconstructie van de Hoogstraat, wil de gemeente samen met andere organisaties onder andere aan de slag met het Valkhofpark, de verbouwing van Museum Het Valkhof en het Kelfkensbosplein.