23 augustus 2021

Kindervakantie activiteiten in Beek van start.

De jongste deelnemers in actie bij het touwtrekken tegen de leiding.

Maandagmorgen zijn de kindervakantie activiteiten in Beek van start gegaan op het terrein van het Wylermeer in Beek. Maar liefst 120 kinderen meldden zich maandagmorgen, verdeeld over 3 groepen. De jongste groep, geel, bestond uit 40 kinderen, rood, de middengroep  bestond uit 50 kinderen en de rest, de blauwe groep, dat waren de oudste kinderen maakten de 120 vol. De jongste groep bleef vandaag bij het Wylermeer, de rode groep ging naar Park Tivoli in Berg en Dal en de blauwe groep bracht de dag door in zwembad-west in Nijmegen. Voor het eerst dit jaar heeft de organisatie dit jaar de beschikking over eigen tenten op het terrein, mogelijk gemaakt door de diverse sponsoren, zoals vishandel Jacco de Graaf en autogarage Ooij, die elk een partytent geschonken hebben, maar ook vele andere sponsoren hebben er voor gezorgd, dat er nu ook in eigen tenten geslapen kan worden.  Voorheen slokte de huur van de tenten een groot deel van het budget op.  Overigens had de vergunningverlening nogal wat voeten in de aarde. Omdat volgens de APV van Berg en Dal het organiseren van deze activiteiten onder een evenement viel, moest er nogal wat geregeld worden, maar toen bleek, dat het in andere gemeentes anders was geregeld en met de volle medewerking van de gemeente Berg en Dal, is het toch gelukt. De maandag werd afgesloten met het gezamenlijk pannenkoeken eten.