23 augustus 2021

Dorpsagenda Leuth: Groenplan krijgt vorm

Het groen langs de Steenheuvelsestraat in Leuth

Wethouder Fleuren opent op 25 september Groenplan Leuth

Kom je vanaf de dijk Leuth binnenrijden, dan zie je het meteen: kleurrijke borders sieren de voorheen eenzijdige grasstroken langs de Steenheuvelsestraat. De eerste fase van het Groenplan, waarin ook de Hoge Kamp, Margrietstraat, Meester Pontenstraat, Kerkplein en Botsestraat werden opgeknapt, is klaar. Reden voor een feestelijke “opening” door wethouder Sylvia Fleuren op 25 september op het Kerkplein om 11.30 uur. Burendag. Die datum is niet willekeurig gekozen. Dat weekend staan namelijk in het teken van de nationale Burendag. Onderhoud aan dit Leuthse Groenplan is een van de daarvoor aangemelde projecten; de door het vruchtbare zomerweer uitbundig groeiende nieuwe aanplant kan wel wat snoeiende en onkruid wiedende handen gebruiken. Alle inwoners die daaraan actief willen meewerken zijn van harte welkom. Lees hieronder verder.

 

Doe je mee?  Aanmelden kan via de mail: contact@dorpsagendaleuth.nl

In september volgt in De Rozet verdere informatie en mensen die zich aanmelden ontvangen natuurlijk ook persoonlijk bericht. 

Vriendenkring

En dan: Hoe staat het eigenlijk met het vervolg? Als goedkeuring op ontwerp en subsidie-aanvraag wordt verkregen zal de tweede fase worden uitgevoerd: de vergroening van het terrein rond de Vriendenkring en Klaproosstraat. En dat geldt ook voor de rotonde aan de noord-oostkant van het dorp. Kortom: Leuth is al flink opgeknapt en wordt nóg mooier. Laten we als trotse dorpsgenoten op Burendag massaal ons steentje daaraan bijdragen.