22 augustus 2021

Jazz in Museumpark Orientalis.

Carmina Latina: jazz in het Latijn! Op zondag 29 augustus wordt het Plein van Pontius Pilatus in Museumpark Orientalis ingericht voor een jazzconcert. Judith Nijland zal samen met haar band twee jazzconcerten verzorgen in het teken van Een Romeinse zomer. Nu denkt u Romeinen en jazz? Jazeker, Judith brengt deze twee werelden bij elkaar door te zingen in het Latijn! Judith Nijland en band Judith Nijland studeerde af in de Grieks en Latijnse taal en cultuur en volgde eveneens een opleiding aan het conservatorium. Deze twee liefdes combineert zij nu in haar nieuwste project Carmina Latina. Zij wordt begeleid door Tico Pierhagen op piano, Pieter Althuis op contrabas en Enrique Firpi op de drums.  Lees hieronder verder.

Liedjes met een verhaal Tijdens het concert neemt Judith je mee in de verhalen van de liedjes gebaseerd op een 2000 jaar oud gedicht van Catullus. Het zijn verhalen van toen en nu over liefde en verdriet, maar vooral verhalen met een glimlach. Je luistert naar de mooie jazz en het latijn, de oorsprong van zoveel talen die we nu over wereld nog steeds spreken. Praktische informatie Er vinden twee concerten plaats op zondag 29 augustus op het Plein van Pontius Pilatus. Het eerste concert is van 14.00-14.45 uur en het tweede concert is van 15:15-16.00 uur. In verband met de coronamaatregelen is er beperkte ruimte. Reserveren voor dit concert is daarom noodzakelijk. Reserveer uw plaats door een mailtje te sturen naar info@museumparkorientalis.nl. Vermeld hierbij welk concert u graag bijwoont en met hoeveel personen u wil komen. Let op: vol=vol!