22 augustus 2021

Een ‘spirituele douche’ van klanken in Dorpshuis Kerstendal.

De kirtaneers Tonny Bol en Leo de Kruis

De kirtaneers Tonny Bol en Leo de Kruis verzorgen zondag 29 augustus na lange tijd weer een kirtan in Dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal. Kirtan is een eeuwenoude Indiase yoga-traditie. Woorden waaraan helende krachten worden toegekend (mantra’s), worden gezongen door afwisselend zangers en muzikanten (kirtaneers) en de bezoekers in de vorm van “Call and Response”. Tonny en Leo verzorgen regelmatig kirtans in Nederland en België. Nu organiseren zij een middag met kirtans in Kerstendal . Zo zijn ook mensen in Berg en Dal en omgeving in de gelegenheid zo’n ‘spirituele douche’ mee te maken. Tijdens een kirtan ontstaat een bijzondere energie. De mantra’s worden doorgaans begeleid door onder meer harmonium, kartals (cimbalen) en mrdanga (Indiase trommel). Door het herhalen van de mantra kom je steeds dieper in je meditatie, terwijl je je laat meevoeren door het geleidelijk variërende tempo. Van heel langzaam naar soms heel uitbundig om weer te eindigen in verstilling. De kirtan duurt van 14:00 tot 16:00 uur, met een pauze na ca. 45 minuten. Wie zondag 29 augustus deel wil nemen aan dit bijzondere evenement, moet zich wel vooraf aanmelden bij Tonny Bol: email namahatta.kirtan@gmail.com of tel. 06-30883292. Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.