9 augustus 2021

De documentaire Breinpein

Persbericht. De documentaire Breinpijn is op dinsdag 1 augustus 2021 in première gegaan. Het onderwerp beslaat de zoektocht naar heling, perspectief op een zinvol bestaan én de wens om met het leven te stoppen als dat niet lukt. Het verhaal. Je droom wordt werkelijkheid: piloot worden. Maar als de studie is afgerond slaat de economische crisis je alles uit handen. Er zijn geen banen en je blijft zitten met een grote schuld. Bovendien loopt je relatie stuk en je raakt in een neerwaartse spiraal die niet te stuiten valt. Het overkwam Eelco. Hij raakte erdoor in een psychose en isoleerde zich steeds meer. Hij werd dagelijks gekweld door stemmen in zijn hoofd. Na een psychiatrische opname klom hij moeizaam uit het dal. In die periode leerde documentairemaakster Doetie Bakker hem kennen. Ze was onder de indruk van Eelco’s vechtlust, zelfinzicht en wil om een nieuw leven op te bouwen. Ze besloot hem een jaar lang te volgen. Lees hieronder verder.                                                                                                                          

Het resultaat is de indrukwekkende docu Breinpijn. Daarin komen naast Eelco zijn hulpverleners, mantelzorgers en vrienden aan het woord. Ieder kijkt op zijn manier naar het proces dat Eelco doormaakt, naar hoe ambulante zorg er uit kan zien en wat het belang is van goede communicatie tussen alle betrokkenen.

Daarnaast komen veranderingen in de psychiatrie en de inbreng van patiënten zelf, de ervaringsdeskundigen, ter sprake. Daardoor is de documentaire een belangrijke aanzet voor een gesprek tussen hulpverleners en patiënten en hun omgeving over nieuwe psychiatrie.

De makers van de film, naast Eelco van Gelderen, zijn Doetie Bakker en Mirek Vermeulen.

Voor het verkrijgen van een interview of het zien van de documentaire kunt u contact opnemen met Eelco van Gelderen, tel: 06 3456 6879   of Doetie Bakker, tel: 06 4085 0373. Of stuur een mail naar: info@breinpijndocumentaire.com

https://www.breinpijndocumentaire.com

De premièreavond is uitverkocht, maar….. 

Vanwege de razendsnelle uitverkoop van de entreebewijzen voor Breinpijn hebben we besloten een voorvertoning te houden voor iedereen die niet meer aan kaartjes kon komen! 

Op dinsdagmiddag 31 augustus om 16.00 uur vindt de extra voorstelling plaats in LUX Nijmegen. Je kunt hier je kaartjes bestellen: https://www.lux-nijmegen.nl/anders/te-gast-breinpijn-2/

Na afloop is er een ontmoeting met de makers mogelijk.