9 augustus 2021

Boerenmaasjazz en Marieke van Ruitenbeek bij de Thornsche Molen

BoerenmaasJazz. Foo Erik Hell

Op zondag 8 augustus was er een optreden van Boerenmaasjazz en zangeres Marieke van Ruitenbeek bij de Thornsche Molen in Persingen. Het was uiteraard een coronaproof optreden (denk aan afstand houden) en om van een zitplaats verzekerd te zijn moest men een zitplaats reserveren. Boerenmaasjazz is een nieuw format van muziek maken. Begeleid door een combo-uit-een-blikje verkennen Marieke van Ruitenbeek (zang), Thed Maas (trompet) en Gerard de Boer (saxofoon) de wereld van de jazz. De Beekse zangeres en songwriter Marieke is het middelpunt van dit trio die met nummers als Cry me a river, I don’t know why, Autumn Leaves en Summertime haar fluwelen stem veelzijdig inzet. Foto: Erik Hell.