22 juli 2021

De mooiste wandel- en fietsroutes in de Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Sinds de oprichting is het belangrijkste doel van de Euregio het verbeteren en intensiveren van de grensoverschrijdende samenwerking. Van begin af aan staat ook de samenwerking op het gebied van toerisme en natuur en milieu hoog op de agenda.  Graag willen wij daarom alle inwoners en bezoekers van de Euregio Rijn-Waal kennis laten maken met de schoonheid en veelzijdigheid van dit gebied. Daartoe hebben wij alle lid gemeenten gevraagd om hun mooiste wandel- of fietsroutes aan te leveren. Alle routes zijn nu gebundeld in een handig boekje. Voor elke route is een korte beschrijving opgenomen en een kaartje, dat een eerste idee van de route geeft. Verder heeft elke route een QR-code gekregen, die naar de gedetailleerde routeinformatie leidt. De brochure bevat ruim 50 wandel- en fietsroutes in de Euregio Rijn-Waal. Voor elke gemeente in de Euregio Rijn-Waal, van Alpen tot Zevenaar en van Apeldoorn tot Xanten vindt u een mooie of bijzondere route. Of het nu de grote rivieren Rijn, Waal en Maas, kleine zijrivieren als de Niers en IJssel, bos- en heidelandschappen, historische steden of het door de industrie en mijnbouw bepaalde landschap rondom Moers en Duisburg betreft; elk gebied heeft zijn eigen charme.  Alle routes hebben in elk geval één ding gemeen: ze zijn prima in een paar uur of maximaal een dag af te leggen. De brochure is kosteloos te bestellen door een mail te sturen naar info@euregio.org of te bellen met +49-2821-79300. De brochure is uiterlijk vanaf begin augustus ook gratis verkrijgbaar in de gemeentehuizen en/of VVV´s in de Euregio Rijn-Waal. De Euregio Rijn-Waal wenst iedereen veel plezier op uw ontdekkingstocht te voet of met de fiets!