15 juli 2021

“Diamantroof” in Kekerdomse basisschool

De leerlingen van de Laurentiusschool

Op dinsdag 13 juli was er een spannende gebeurtenis op basisschool Sint Laurentius in Kekerdom: een diamantroof! Gelukkig was het geen échte diamantroof, het gebeurde in de afscheidsmusical die werd opgevoerd door de leerlingen van groep 7-8. De musical gaat over een bijzondere geluksdiamant die de familie Weiland vindt en die groot nieuws wordt. Ook inbrekersbende “De Brede Jongens” vindt de diamant heel interessant! De leerlingen voerden de musical twee keer op, in de hal van het Kekerdomse Kultürhüs. Eén keer overdag voor de andere leerlingen en leerkrachten van de school. ’s Avonds mochten ze nog een keer het podium op voor de ouders, broers en zussen, die vanaf hun eigen tafeltje op coronaproof-afstand zichtbaar genoten. Dankzij een goedverzorgde livestream van omroep BD1 konden andere familieleden en vrienden thuis meegenieten van de prachtige musical. Na afloop sprak de trotse juf Anouschka de kinderen toe en kreeg iedereen een glaasje alcoholvrije champagne. Want op zo’n mooie prestatie mag geproost worden!