14 juli 2021

Afscheidsmusical basisschool Opweg in dorpshuis de Sprong in Ooij.

Bij de start van de afscheidsmusical van basisschool Opweg in Ooij.

Zoals zoveel scholen hield groep 8 van basisschool Opweg in Ooij woensdagavond ook een afscheidsmusical, onder de naam “Sabotage op het Spoor”. Net als in Beek, waar twee voorstellingen waren omdat daar twee groepen op de Biezenkamp zijn, hadden ze gekozen voor dezelfde musical. En alle drie werden verschillend uitgevoerd. Ook deze uitvoering was een genot om naar te kijken. Vol enthousiasme speelden de leerlingen alsof ze allround acteurs waren. Bij de voorstelling mochten alleen de ouders van de kinderen aanwezig zijn, die allemaal coronaproof  in de zaal zaten. Na de lovende woorden van zowel juf Floor Janssen, die de regie had en de directrice van de school, Monique Vromen, en nog een extra applaus van de ouders, vertrok het hele gezelschap weer naar de school waar op bijzondere manier afscheid van de leerlingen genomen werd.  (maar daar was ik niet bij.)  zie de foto’s deel 1;  deel 2 

Sabotage op het spoor!

Stoomtrein ‘De Arend’ komt na een flinke knal hortend en stotend tot stilstand. De vakantiegangers in de coupés buitelen over elkaar heen. AU!!! Gelukkig blijft het bij wat schrammen, maar de trein wil niet meer voor- of achteruit. Conducteur Dimitri neemt een besluit: ‘Iedereen uitstappen!’  De trein is gestrand in het piepkleine bergdorpje Bijster en het plaatselijke pension van eigenaresse Debbie Doordouwer heeft te weinig kamers om iedereen te kunnen herbergen. Wat een ramp! Het gros van de vakantiegangers moet de nacht noodgedwongen in de buitenlucht doorbrengen. Dan blijkt de voorraad kolen van de trein op mysterieuze wijze te zijn verdwenen én machinist Tony te zijn gedrogeerd. Hij valt om de haverklap in slaap en slaat alleen nog wartaal uit. Dat kan geen toeval zijn: iemand heeft de trein gesaboteerd! Maar wie? En waarom? Zelfs een groep zeer aanwezige commando’s weet niet hoe ze deze situatie kunnen oplossen. Er ontstaat een chaotische situatie waarin de gestrande reizigers allemaal hun eigen plan trekken. Chloé en Alexandra (van modehuis Exciting Shoes) proberen weg te komen om op tijd bij de presentatie van hun nieuwe schoenencollectie te zijn. Bodyguards Tiger en Woody proberen de identiteit van het meegereisde koningspaar Willy en Max geheim te houden en chef-kok Eddie Kokkerelli vraagt zich radeloos af hoe hij iedereen te eten moet gaan geven. Dit terwijl de altijd vrolijke zwervers Swieber en Swabber door alle chaos heen de lolbroek blijven uithangen. Is de situatie hopeloos? Het lijkt erop. Maar gelukkig blijkt er hulp onderweg van niemand minder dan Mees Blond (geheim agent 070) én zijn trouwe assistente Penny. Wordt de saboteur ontmaskerd? En lukt het iedereen om samen de trein weer op de rails te krijgen? 

Sabotage op het spoor! is een feelgoodmusical boordevol humor, grappige en stoere personages, spannende scènes en liedjes met pure hitpotentie. Er zijn geen hoofdrollen, zodat alle kinderen kunnen stralen!