9 juli 2021

Dit zijn alle nieuwe coronaregels op een rij

– Horeca kan alleen open met vaste zitplaatsen op 1,5 m

– Alle horeca sluit dagelijks om middernacht tot 06.00 uur ‘s ochtends. Entertainment als liveoptredens en harde muziek binnen- en buiten is niet langer toegestaan.

– Discotheken en nachtclubs sluiten opnieuw hun deuren.

– Voor de horeca gaat het systeem van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) dus op pauze tot zaterdag 14 augustus.

– Evenementen – zoals muziekfestivals – zonder zitplaats zijn verboden.

– Evenementen, culturele locaties en publiek bij sportwedstrijden kan alleen met zitplaats, en met extra publiek (tot twee derde van het maximum) als er gewerkt wordt met toegangstesten.

– Een toegangstest wordt slechts 24 uur geldig (was 40 uur).

– Evenementen duren maximaal 24 uur, meerdaagse evenementen zijn verboden.

– Voor winkels, musea of kermissen verandert er niks. Hiervoor geldt dat er één bezoeker per vijf vierkante meter ontvangen kan worden.

– Houdt reisadviezen in de smiezen: reizen naar het buitenland is en blijft een risico. De toename van het aantal besmettingen in Nederland kan gevolgen hebben voor een ontspannen vakantie naar het buitenland. 

– In Europa is het verplicht om te reizen met het Digitaal Corona Certificaat (DCC) als coronabewijs. Ook kan een verplichte quarantaine bij aankomst gelden, de eisen kunnen per land verschillen. Check altijd voor vertrek het reisadvies op www.wijsopreis.nl.

– Het kabinet roept op feestjes klein en beheersbaar te houden en 1,5 meter afstand te houden.

De maatregelen gaan in vanaf morgen, zaterdag 10 juli om 6.00 uur en gelden tot zaterdag 14 augustus. Het kabinet kijkt op 13 augustus hoe het verder moet met de coronaregels.