9 juli 2021

Beperkte tijd parkeren voor de Spar in Ooij

Maximale parkeertijd is nu 2 uur op de parkeerplaatsen.

Door de gemeente Berg en Dal zijn nieuwe borden geplaatst op de parkeerplaatsen voor de Spar aan het Reiner van Ooiplein in Ooij. Er zit een onderbord onder welke het parkeren beperkt tot maximaal 2 uur. Deze maatregel is nodig omdat veel , vooral passanten, hun auto ‘s  morgens vroeg op de parkeerplaats zetten om vervolgens de gehele dag in de polder te gaan fietsen met als gevolg dat de klanten van de supermarkt daar niet kunnen parkeren. De nood is vooral in deze periode hoog, omdat het plein extra vol staat omdat omwonenden hun auto’s daar ook moeten parkeren, omdat de omliggende straten opengebroken zijn en ze daar dus niet in eigen straat kunnen parkeren. Het instellen van een maximale parkeertijd voor de supermarkt werd daardoor een logische actie. Het geldt dus niet voor de rest van het plein.