3 juli 2021

Nieuw damprogramma met ongekende mogelijkheden ontwikkelt in coronatijd.

De coronatijd heeft ook iets goeds opgeleverd voor de liefhebber van de denksport. Een damprogramma op www.lidraughts.org waar iedereen van jong tot oud op de hele wereld partijen tegen elkaar kan spelen thuis op je computer, zonder dat het wat kost. Het programma is gratis en draait op vrijwillige bijdragen. Het programma is heel compleet, is leesbaar in 20 talen en heeft een kopje onder leren voor de spelregels en oefeningen voor een heleboel zetjes. Je kan via je profiel ook berichten uitwisselen. Je  maakt een account aan , kiest een profielnaam , je drukt op de knop spelen en je geeft aan met welk tempo en welke kleur je wil spelen. Daarna kom je in de lobby en druk je op een andere speler of wacht je tot iemand tegen jou wil spelen en kun je spelen . Je begint een partij door met de muis een schijf van het ene veld naar het andere veld te bewegen. Door de uitslagen van je wedstrijden ontwikkel je ook een speelsterkte. Ik daag vooral de jeugd uit om te kijken of het iets is voor je  als hobby naast een fysieke sport. Ook mensen die een tijdje in een gat vallen door dat er bijv. even geen werk is hebben dan de mogelijkheid om toch actief bezig te zijn door het spelen van partijen. Je kan ook meedoen aan toernooien of zelf een toernooi opzetten. Bij vragen kan je via je profiel een bericht sturen en mij vragen stellen op account met profiel  Peter123. Momenteel is het WK dammen voor zowel heren apart als dames apart in Talinn  en is live is te volgen in lidraughts.