29 juni 2021

Inwoners Groesbeek geven mening over inrichting centrum Groesbeek

Het Marktplein in Groesbeek

Persbericht gemeente Berg en Dal: Wat spreekt bewoners en belanghebbenden aan bij herinrichting van het marktplein in Groesbeek? Wat kan beter aan het Dorpsplein en wat vindt men van het voorstel de Dorpstraat in te richten als een 30 km/uur zone. Over deze onderwerpen kunnen de mensen meepraten. Inwoners van de gemeente Berg en Dal en andere belanghebbenden krijgen de gelegenheid hun mening en wensen over deze onderwerpen te geven. De gemeente zet hiervoor verschillende middelen in. Hiermee wil de gemeente zoveel mogelijk reacties ophalen.

De mening van de inwoners en andere betrokkenen is essentieel voor wethouder Sylvia Fleuren: “Samen met onze inwoners, ondernemers en anderen maken we een keuze voor een eigentijds, aantrekkelijk centrum. Het centrum van Groesbeek moet een plek worden waar je trots op kunt zijn, met voor elk wat wils”. Om iedereen zoveel mogelijke de ruimte te geven om zijn/haar mening te geven zijn er verschillende manieren waarop dat kan: Invullen enquête. Via het huis-aan-huisblad De Rozet en de gemeentelijke website www.samenbergendal.nl kan iedereen zijn/haar mening geven over het marktplein, het Dorpsplein en de Dorpsstraat. Op die website staan animatiebeelden om deelnemers een indruk te geven wat er mogelijk is. De enquête staat de week van 29 juni in De Rozet en is online in te vullen van dinsdag 29 juni 2021 tot en met zaterdag 17 juli 2021. Bezoek de informatiebus. Op het marktplein in Groesbeek staat van woensdag 7 juli tot en met zaterdag 10 juli van 10.00-16.00 uur de zogenoemde informatiebus. Daar kunnen geïnteresseerden animatiefoto’s bekijken van wat er mogelijk is en kunnen ze zien hoe het marktplein er door de jaren heen heeft uitgezien. Én ze kunnen in gesprek gaan over hun wensen en meningen over het marktplein, Dorpsplein en inrichting van de Dorpsstraat. De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk mensen willen meedenken over ‘hun’ centrum. Naast deze peilingen gaat de gemeente in gesprek met verschillende belanghebbenden. Denk aan verenigingen van eigenaren van omliggende gebouwen, evenementenorganisaties (kermis, carnaval, markt etc.), ondernemers en verschillende andere partijen. Hoe gaat het verder? De opbrengst van alle reacties die zijn opgehaald deelt de gemeente met iedereen zodat duidelijk is wat de meningen en wensen zijn van diegenen die hebben meegedaan. Deze opbrengst wordt uiteindelijk gebruikt bij de keuzes voor afronding van het centrum in Groesbeek.