26 mei 2021

Speurtocht Market Garden in Groesbeek.

Een groepje scholieren wordt weggebracht naar het startpunt op Klein Amerika

Van 25 mei tm 28 mei verblijven 26 middelbare scholieren van de Stichtse Vrije School uit Zeist enkele dagen in Groesbeek. Dinsdagmiddag 25 mei stond een speurtocht Market Garden op het programma, welke door de Groesbeekse Airborne Vrienden (GAV) begeleid werd. Vooraf kregen de scholieren, allen uit de 3e klas van de school, uitleg in de Oude Molen over de oorlog van Jeanne Melchers en Marco Cillissen en specifiek over Market Garden. Na deze uitleg werden ze in groepjes met twee Jeeps van de GAV overgebracht naar een plek op Klein Amerika, waar ze  aan hun speurtocht konden beginnen, zonder telefoon maar met veel aanwijzingen op papier. Helaas hielden ze het niet droog. De groep blijft tot vrijdag in Groesbeek en omgeving en logeren op vakantiepark de Oude Molen. Voor woensdag stond er een wandeling door het gebied van de Zevenheuvelen en voor donderdag een wandeling door de stad Nijmegen op het programma. Vrijdag gaan ze weer terug naar Zeist. Een en ander werd georganiseerd door hun mentor Mireille Scheffers, die jarenlang in Beek in de Vondelstraat heeft gewoond en bekend is met deze omgeving. De school uit Zeist heeft een unieke samenstelling, want pas na het derde jaar worden de scholieren opgesplitst in mavo, havo en VWO. Voor de leerlingen was dit “schoolkamp” mede een “gedeeltelijk afscheid” van hun medeleerlingen, omdat ze na dit schooljaar verdeeld worden over die 3 soorten onderwijs. zie de foto’s