15 mei 2021

Loopster Pieterpad ruimt vuil.

Fardau de Jong is een Groningse, die het Pieterpad loopt. Twee weken geleden is ze begonnen en afgelopen weekend passeerde zij Millingen aan de Rijn en de Gemeente Berg en Dal. Onder de naam ‘Beweegreden’ loopt zijn niet alleen de prachtige route van Pieterburen naar de Pietersberg, maar heeft zich ook een opdracht gesteld. Haar missie is om het zwerfvuil langs het pad op te rapen en mee te nemen. Daarvoor heeft ze een bolderwagen met vuilniszakken bij zich. Deze levert zij af bij gemeentelijke reinigingsdiensten of vuilverwerkers zijn. Zij heeft de volle al in Groningen en de gemeente Coevorden af mogen leveren en zoekt nu een contact in de gemeente Berg en Dal om de inmiddels weer gevulde zakken te kunnen overhandigen. Enkele opvallende attributen die ze vond ziin: 2 onderbroeken en héél véél mondkapjes, maar natuurlijk ook ontstellend veel blikjes. Het meest frappante was een verregend pakje speelkaarten. De kaarten zelf zaten nog in het plastic en gebruikt ze om in de avonduren mee te patiencen of met haar gast-/onderdakgevers te toepen.de foto is gemaakt door J. Janssen Duyghuysen bij de Border Gallery aan de Hoefseweg bij de Homüschemühl in Millingen aan de Rijn; tekst: H van der Zand. Voor meer info: Fardau de Jong, 06-50932691.