13 mei 2021

CDA Berg en Dal kiest Geert Jan Berning als nieuwe voorzitter

Geert Jan Berning

Tijdens de algemene ledenvergadering van 12 mei is Geert Jan Berning gekozen als bestuursvoorzitter van het CDA Berg en Dal. Hiermee volgt de enthousiaste 52 jarige Millingenaar, getrouwd met Irma en vader van zoons Koen en Niels, de afscheidnemende Twan Vissers op. In het dagelijks leven heeft zelfstandig ondernemer Berning twee bedrijven in de financiële dienstverlening: de coöperatie Planners van Waarde en Cygnus Nijmegen. Geert Jan studeerde bedrijfseconomie in Tilburg en bekleedde diverse functies bij grote financiële instellingen , kwam daarna terecht bij de Rabobank in Groesbeek waarna hij directeur SNS bank in Nijmegen en Arnhem werd. Zo’n 10 jaar woonde Geert Jan met veel plezier in Groesbeek waarna hij zich met zijn nieuwe bedrijf opnieuw vestigde in Millingen. In zijn vrije tijd is Berning voorzitter van tennisvereniging PIT, bestuurslid van verschillende verenigingen zoals Ondernemersprijs van Nijmegen, Het Nijmeegs Ondernemerscafé en het BIZ centrum Millingen aan de Rijn. Daarnaast draagt hij als lid van verschillende clubs in diverse dorpen het verenigingsleven een warm hart toe omdat hij het verenigingsleven als hét cement ziet voor de leefbaarheid van dorpen in onze gemeente. ‘’Politiek en met name het CDA heeft altijd wel mijn belangstelling gehad, juist omdat ik niet denk in hoog en laag, niet wij en zij, maar omdat ik Berg en Dal zie als een van de mooiste gemeenten van ons land waar we er als CDA zijn voor iedere inwoner. Als financieel ondernemer trekt het mij in het bijzonder dat het CDA gaat voor een langetermijnvisie. Niet alleen kijkt naar het nu, maar een visie legt onder- en in contact treedt met – alle verenigingen en inwoners. Het ‘Rentmeesterschap’ is een van de CDA -speerpunten dat bij mij past, of dat nou om duurzaamheid, de woonagenda, het in stand houden van clubs of de onderlinge solidariteit gaat. Maar ook ‘waarden en normen’, in de huidige tijd een beetje ondergesneeuwd, hoe we met elkaar omgaan, is een opgave om dat aan onze komende generatie door te geven. Als nieuwe voorzitter hoop ik dat we met de fractie, de wethouder en het bestuur de politiek dichter bij de burger kunnen brengen. Daar zou trouwens qua burgerparticipatie voor iedereen in de politiek de komende tijd een opdracht moeten liggen. Samenwerken, dat pretendeer ik zowel in mijn werk als in de politiek. Ik hoor vaak dat ik makkelijk benaderbaar ben, en zo zit deze hele ongelooflijk leuke club in elkaar. Gaan voor een duurzaam, vitaal, lokaal, ondernemend en samenwerkend Berg en Dal, daar ligt mijn missie’’ aldus de nieuwe voorzitter Geert Jan Berning.