2 mei 2021

Boegbeeld van schutterij Eendracht Ooij, Geert Basten overleden.

Ons bereikte het droevige bericht, dat vanmiddag, na een kort ziekbed, Geert Basten uit Ooij op 74 jarige leeftijd in het ziekenhuis in Nijmegen is overleden. Geert was sinds mensenheugenis het boegbeeld van schutterij Eendracht uit Ooij. Hij was al ruim 50 jaar de tambour-maître van de drumfanfare van de schutterij en 52 jaar bestuurslid/ penningmeester van de vereniging. In 2018 werd hij o.a. daarvoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In 2020 nam Geert afscheid als bestuurslid. Wij wensen zijn levenspartner Jacqueline, zijn beide dochters Diana en Bianca en hun mannen, alsmede de overige familieleden en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. De crematie zal in besloten kring plaats vinden. Wel zal dit gebeuren met schutterseer. Geert wordt op vrijdagmiddag tussen 15.45 en 16.00 uur  thuis opgehaald aan de Koningin Julianalaan in Ooij en zal onder begeleiding van de drumfanfare van schutterij Eendracht worden begeleid. Het zou mooi zijn als er een eerbetoon aan hem langs de kant van de weg komt. Op donderdagavond tussen 16.45 uur en 17.45 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen van Geert. Neemt u hiervoor via de email contact op met Robert-Jan (rj.hendriks@bergland.eu).