24 april 2021

Teststraat Covid-19 in het Duitse Wyler.

Op de Dorfplatz in het Duitse Wyler is sinds zaterdagochtend 24 april een teststraat actief waar ook Nederlandse grenspendellaars terecht kunnen voor een gratis coronatest. Het is een z.g. drive-inn teststraat, waarbij de mensen in hun auto kunnen blijven zitten. Sinds 6 april mag je Duitsland vanuit Nederland alleen nog in als je een negatieve coronatest kunt overleggen. Daarop zijn enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld als je op doorreis bent en de auto tussentijds niet verlaat. Dat stelt grenspendellaars voor problemen.  Zij moeten zich nu twee keer per week laten testen. Voor Duitsers is dat gratis, maar Nederlanders zijn voor iedere test tientallen euro’s kwijt. Daar brengt de Wylerse testlocatie nu verandering in, want ook voor Nederlanders wordt testen daar gratis. Maar dat geldt alleen voor mensen die daar werken. Testen om boodschappen te doen in Duitsland is niet toegestaan. Het testcentrum is  op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur en op zondag van 16.00 tot 20.00 uur open. Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen mensen zich laten testen van 09.00 tot 13.00 uur, op woensdag van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur.