30 maart 2021

Online bijeenkomst initiatief Reomie-terrein in Ooij op 12 april.

Het terrein van de REOMIE op 26 februari. Foto: Ton Rutten Leuth

Deze week hebben de inwoners van Ooij een brief in de bus gehad van belegger Schipper Bosch uit Amersfoort over het terrein van de Reomie aan de Erlecomsedam in Ooij.  Zij vertellen hierin, dat ze een koopovereenkomst hebben gesloten met de eigenaar van het Reomie terrein. Zij hebben het idee om het terrein van de voormalige steenfabriek De Ooij te transformeren naar een uniek en groen gebied om te wonen. Met de gemeente Berg en Dal onderzoeken ze nu hoe ze hun initiatief verder vorm kunnen geven. Daar willen ze de inwoners van Ooij bij betrekken en daarvoor wordt een online bijeenkomst georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op maandag 12 april a.s. om 19.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst laten ze hun  ambities en uitgangspunten zien voor het gebied en kunt u vragen stellen. Ook hebben ze vragen aan de bewoners, zoals wat vindt u van het initiatief en wat mist nog aan voorzieningen. Mey zoveel mogelijk input wil men dan een plan maken dat rekening houdt met de behoeftes en wensen van de Ooijse inwoners. Daarop komen dan vervolgsessies en als het kan ook fysiek op locaties. Het is belangrijk dat men zich aanmeldt voor deze bijeenkomst via ooij@schipperbosch.nl. Dat kan tm woensdag 7 april. U ontvangt van hen voorafgaand aan de bijeenkomst een link naar de pagina waar u kunt inloggen met uw e-mailadres, zodat u de bijeenkomst online kunt volgen. De bijeenkomst wordt opgenomen en ook later bekeken worden na een mailtje aan ooij@schipperbosch.nl. De hele brief staat hieronder. zie artikel in de Gelderlander.