17 maart 2021

Evie Ynema-van den Akker 104 jaar en oudste inwoner van Berg en Dal

Op woensdag17 maart is het 104 jaar geleden, dat mevrouw Evie Ynema – van den Akker werd geboren. Ze groeit op in Ede als oudste van 9 kinderen. In juli 1941 is ze met Henny Ynema getrouwd, ze gaan in Lochem wonen. De oorlogsjaren zijn niet makkelijk. Omdat haar man opdrachten van zijn leidinggevende niet kon verenigen met zijn geweten vraagt hij overplaatsing aan en zo verhuizen ze naar Apeldoorn. Hier worden hun beide kinderen geboren. Door het werk bij de Rijkspolitie zijn ze vaak verhuisd. Na omzwervingen via Harderwijk, Haaften komen ze in 1967 in Groesbeek wonen. Henny overlijdt in 2006, Evie blijft tot februari 2020 zelfstandig wonen aan de Meent in Groesbeek. Helaas, door een val op 24 februari van het vorig jaar moest ze worden opgenomen in het Herstelcentrum Dekkerswald. Het bleek niet meer mogelijk om terug te gaan naar haar appartement aan de Meent. Ze woont nu met verzorging in een appartement op “de Eikenhorst”, gelegen op het terrein van Dekkerswald. Hetzelfde als het vorig jaar is er ook dit jaar door de pandemie geen feest met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en familie en vrienden. Ze zal deze feestelijke dag bij haar dochter José  en schoonzoon Ton in Ooij zijn. Van harte gefeliciteerd.