13 februari 2021

Sneeuwkunstwerk in Ooij

Voor de voormalige winkel van Harrie de Kuijer in de Prinses Beatrixstraat 2 in Ooij is deze week een kunstwerk van sneeuw verschenen. De ontwerpster is Anne Ambrosius, 29 jaar, de bewoonster van het pand, die in haar dagelijkse leven muskusrattenvanger voor het Waterschap is en zelf nooit bezig met kunst. Anne is wel gefascineerd van sneeuw en wilde nu eens iets anders dan een normale sneeuwpop maken.  Ze vertelde het volgende: “ik was begonnen met de sneeuwmeermin en ze had zoveel bekijks, dat ik nog meer wilde maken. De buurvrouw, Marita van Asseldonk,  kwam gemotiveerd meehelpen en maakte de zeester en de oester met parel. Heerlijk zei ze!, ik voel me weer helemaal een kind die komt buiten spelen. Elke dag maakte ik er een sculptuur bij, een zeepaardje en een octopus. Toen had ik overal spierpijn en vond ik het wel welletjes. De sneeuw plakt slecht maar als je een grote berg maakt en die goed aandrukt dan kan je daar met een beetje fantasie en tijd heel veel uit halen. Als je eenmaal begint is het moeilijk om te stoppen, het werkt een soort verslavend. Zeker als je ziet hoe de kinderen uit de buurt er van genieten. En niet alleen de kinderen, ook de volwassenen genoten er van”