12 februari 2021

Dar haalt vanaf maandag 15 februari weer afval op

Foto DAR

Persbericht van de DAR. Kijk op de digitale afvalwijzer of in de Dar app voor de ophaaldagen.Vanaf maandag 15 februari haalt Dar weer oud papier, plastic+ en restafval op in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook & Middelaar, Nijmegen en Wijchen. Ook de inhaaldagen van restafval en plastic+ zijn die week. In de digitale afvalwijzer en Dar app staan alle ophaal- en inhaaldagen. 

Zet het afval zoveel mogelijk aan begaanbare straten. Dar doet haar best om al het afval op te halen. Straten die nog onveilig zijn, slaan zij helaas over. Zet het afval daarom zoveel mogelijk aan begaanbare straten. Haal het afval weer binnen als Dar het niet op kon halen.

Gft-afval wordt nog niet opgehaald.In de winter haalt Dar altijd minder groente-, fruit en tuinafval (gft-afval) op. Met deze kou zit dit afval ook nog eens vaak vastgevroren in de gft-container. Daarom haalt Dar ook in de week van 15 februari nog geen gft-afval op.

 
   

Achtergrondinformatie

In de week van 8 februari haalde Dar geen afval op in de regio. Omdat de meeste wegen nog veel sneeuw en ijs lagen, was het onveilig om in de wijken te rijden. Daarnaast was het heel moeilijk voor bewoners om containers in die omstandigheden aan de straat te zetten. En voor Dar-medewerkers en bijvoorbeeld vrijwilligers die oud papier ophalen om de containers naar de vuilniswagens te rollen en te legen.