11 februari 2021

Apré Ski Drive bij Brasserie Charley in Beek verandert in Brasse-Skihut Charley.

Boa’s bij Charley in Beek

Woensdag  had Brasserie Charley in Beek een nieuwe formule gevonden om wat extra aan de weg te timmeren t.g.v. de a.s. carnaval, welke dit jaar niet doorgaat.  Er was buiten een cabine van een skilift neer gezet en vanaf 15.00 uur konden mensen daar een drankje en een hapje bestellen. Om alles soepel te laten verlopen hadden ze enkele maatregelen getroffen door o.a. een route uit te zetten. Daarbij hielden verkeersregelaars toezicht dat de mensen ook de juiste richting opliepen. De volgende regels waren van toepassing:

– Na ophalen van versnaperingen loopt/rijdt u DOOR. U kunt niet stilstaan om hier iets op te eten of drinken.
– Als u wandelend bent komt u met MAXIMAAL 2 personen tegelijk (uitgezonderd van kinderen)
– We houden allemaal ALTIJD 1,5 meter afstand.
– U volgt altijd de instructies op van ons personeel, zij houden overzicht over de situatie.
– Betaling alleen met pin.
– Bestellen van ovenschaaltjes kan nog steeds, deze kunt u van tevoren doorgeven via Whatsapp.
Maar kennelijk ging het niet goed want even later stonden toezichthouders van de gemeente Berg en Dal op de stoep. Omdat er ook Glühwein verkocht werd werd de verkoop gestaakt en werd er gesloten. Op Facebook kwamen daar veel reacties op maar gelukkig dacht de gemeente mee en op donderdag kon het concept, zij het met enige veranderingen, weer worden toegepast. De brasserie is nu voor een paar dagen omgetoverd tot Brasse-skihut Charley, met ski’s in de sneeuw en een echte skigondel, die normaal bij een bedrijf aan de Rijksweg in Malden staat. ,,Het was geen overtreding van de coronaregels”, aldus Romiley. ,,Dat hebben we prima voor elkaar. De Glühwein is uit het assortiment gehaald. De brasserie is nu voor een paar dagen omgetoverd tot Brasse-skihut Charley, met ski’s in de sneeuw en een echte skigondel, die normaal bij een bedrijf aan de Rijksweg in Malden staat. Openingstijden zijn van 15.00 uur tot 20.00 uur. En natuurlijk kan het bestellen en afhalen van ovenschaaltjes ook gewoon doorgaan.