9 februari 2021

Gemeente Nijmegen sluit deel Waalkade af ivm extreme gladheid.

De Nijmeegse Waalkade is spekglad, waarschuwt de gemeente Nijmegen. Voor wie er naar het hoog water gaat kijken, is het dus oppassen geblazen. En dat blijft zo: de gemeente gaat er niks aan doen. Dat was in eerste instantie het bericht van de gemeente Nijmegen, omdat de kade al wegens het hoge water is afgesloten. Er is geen verkeer dus er hoeft, aldus de gemeente ook niet gestrooid te worden. De kade wordt veel bezocht door mensen die tijdens een wandeling naar het hoge water in de Waal willen gaan kijken. Daardoor is veel sneeuw platgelopen en veranderd in een ijsbaan. Maar vandaag heeft men dat gedeelte van de Waalkade toch afgezet met linten.  Er wordt weliswaar niet gestrooid, maar als het goed is komen daar nu geen wandelaars meer. Eric van Haalen maakte de foto’s.