8 december 2020

Hendrik Awater uit Erlecom al 70 jaar tussen de konijnen.

De jubilaris, Hendrik Awater uit Erlecom met zijn herinneringsbord.

Hendrik Awater  uit Erlecom werd dinsdagavond gehuldigd voor het feit, dat hij 70 jaar lid is van de KLN, dat is de vereniging Klein Dierliefhebbers Nederland. In het bijzijn van zijn echtgenote en i.v.m. de coronaregels slechts twee leden van het bestuur van de  Konijnen- en Pluimveevereniging Millingen en Omstreken, voorzitter Aloys te Dorshorst en vicevoorzitter Frans Meij (petekind van Hendrik) en een afgevaardigde van de proviciale afdeling Gelderland, dhr. Jos Janssen, die Hendrik ook al jaren kent, werd hij thuis in Erlecom gehuldigd voor dit langdurige lidmaatschap. Door de corona kon dit niet tijdens een vergadering.  Hij kreeg daarbij uit handen van Jos Janssen uit Beuningen een speciaal herinneringsbord (4 tegels). Op de tegels staat zijn favoriete konijnenras afgebeeld. Hendrik is sinds 29 februari 1988 lid van de vereniging KPV Millingen en Omstreken. Al 32 jaar dus.  Daarvoor zat hij bij andere kleindierverenigingen in Nijmegen en Beek. Hij is al jaren een fervent fokker van kleurdwergkonijnen, Nederlandse hangoordwergen en ook van dwerghoenders. Zijn meest favoriete kleur bij de kleurdwergen is de middengeel marter. In de loop der jaren en dat zijn er intussen wat, want hij is pas 90 jaar jong, heeft hij menig prijs gewonnen met zijn dieren bij kleine en grote tentoonstellingen in het land. Bij de jaarlijkse clubtentoonstelling van de vereniging is hij ook vaak de kampioen en ook de man en bedenker van de knuffelhoek.  Menig kind heeft al zittend op wat strobalen zich kunnen verpozen met de dwergkonijnen van Hendrik Awater. zie de foto’s.   zie artikel de Gelderlander.