20 november 2020

Uitreiking kinderlintjes in Nijmegen

De vier helden. Foto: Frank van Raaij.

Op woensdagochtend 18 november 2020 heeft burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes uitgereikt. Dit gebeurde, door corona, dit keer niet in het stadhuis en helaas zonder troubadour en Klaas van Kruistum. Burgemeester bezocht nu de scholen en verrastte de helden in de klas. Het is de vijftiende keer dat de lintjes uitgereikt worden. Er zijn dit jaar 4 lintjes. Helden zijn er in alle soorten en maten. Volwassenen krijgen een onderscheiding van de Koning of de burgemeester. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Nijmegen is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen. Sinds 2006 verrast de burgemeester daarom jonge helden met een Kinderlintje. De Kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen. De helden van deze keer waren Tess, Yannieck, Thor en Benjamin. Frank van Raaij van Nieuws uit Nijmegen maakte de foto. zie ook Nieuws uit Nijmegen