19 november 2020

Actieborden tegen groot zonnepark in Kekerdom en Millingen

Het bord bij de Kekerdomse Molen.

De afgelopen periode zijn er langs de Botsestraat en de Zeelandsestraat te Kekerdom en Millingen aan de Rijn diverse borden geplaatst door de “vereniging Duurzame energie Berg en Dal” waarop te zien is, dat men in dat gebied liever geen mega zonnepark wil. De vereniging werd opgericht om als een luis in de pels de ontwikkelingen te volgen en berekende op basis van de nu bekende plannen dat er straks 204,6 hectare zonnevelden liggen. Wethouder Verheul van de gemeente Berg en Dal zei daarover: ,Dat klopt, maar het zijn nog maar plannen”, zegt Verheul. ,,Dat wil niet zeggen dat we die allemaal gaan uitvoeren. Op dit moment zijn we bezig met drie projecten: Zebra, De Wieck en de waterzuivering. Samen 120 hectare waarvan er uiteindelijk 50 met zonnepanelen belegd zullen worden. En mogelijk dat we ook op het water van de plas van De Beijer nog eens 12 hectare met zonnepanelen gaan leggen.” Verheul zegt dat uiteindelijk in het gebied slechts 50 hectares op land en 12 hectares op water (De Beijer) met zonnepanelen belegd worden. zie de Gelderlander.