8 november 2020

In Leuth wordt nu de snelheid aangegeven.

Snelheidsdisplay in Leuth

In Leuth staat sinds enkele dagen een “snelheidsdisplay” langs de Steenheuvelsestraat, ter hoogte van cafetaria Leuth. Een zeer welkome aanvulling om de bestuurders op deze weg te laten zien hoe snel ze rijden. Al jaren vragen bewoners van Leuth om maatregelen op deze weg, waar een aantal bestuurders het niet zo nauw neemt met de snelheid en daarbij ook nog gevaarlijke capriolen uithalen bij de voetgangersoversteekplaats (VOP) Een speciale groep heeft hierover regelmatig, vanuit de “Dorpsagenda” overleg met de diverse instanties. Zo wordt er a.s. donderdag weer overleg gevoerd met de Provincie, de beheerder van deze weg. Toch zijn er nog wat bedenkingen bij dit display. Pas heel laat, dus vlak bij het display)  wordt aangegeven hoe snel men rijdt en eigenlijk zou dit display een lantaarnpaal eerder aangebracht moeten worden. Nu is men al erg dichtbij de VOP, terwijl het zicht vanuit een bepaalde positie ook nog belemmerd zou kunnen worden door een boom.  Ook bij de VOP zelf staat een grote boom, die het zicht ernstig belemmerd voor zowel de bestuurders als de mensen die daar over willen steken.  Verder zou een zelfde display ook vanuit de richting Millingen geplaatst moeten worden, maar het begin is er. Naar verluidt zou dit een voorstel geweest zijn van verkeerswethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal. Maar de uitvoering lag in handen van de Provincie Gelderland.