7 november 2020

Grafverzorging Hoog & Laag

Tanja Kersten van grafverzorging Hooglaag.

Op de begraafplaats zoekt menigeen zijn of haar overleden dierbare op om de herinnering levend te houden. Even weg uit het heden en stilstaan bij het verleden. De eerste periode na het overlijden wordt regelmatig het graf bezocht, wordt er schoongemaakt, een bloemetje neergezet en een kaarsje aangestoken. Vaak gebeurd het dat het gewone leven verder gaat en dat bezoekjes aan het graf afnemen. Soms is er ook overmacht waardoor u niet meer het graf kunt bezoeken, bijvoorbeeld door een verhuizing, uw gezondheid of door ouderdom. Als ik een begraafplaats bezoek, valt het mij op dat menig grafmonument er onverzorgd bij ligt. Uitgebloeide bloemen, planten, groene aanslag, onleesbare naam etc.. Uiteraard weet ik niet waarom het zover is gekomen, maar na een zorgvuldig uitgekozen grafsteen en vooruitbetaalde grafrechten blijf ik dit altijd zonde vinden. Hoe zou het zijn als dit nu niet meer zo was? De wetenschap dat een graf er netjes bij ligt en dat er met zorg naar omgekeken word door iemand die dit graag voor u doet. Uit respect voor de overledene en uit liefde voor de begraafplaats. Uiteraard doe ik het onderhoud op een waardige manier, stel me discreet op en respecteer de gevoelens van de nabestaanden. Ik ben Tanja Kersten, woonachtig in Ooij en sinds 2020 trotse eigenaar van Grafverzorging Hoog & Laag. Ik werk, al ruim 30 jaar, als administratief medewerkster bij een aannemersbedrijf. Het verzorgen van grafmonumenten ga ik doen op mijn vrije dagen. Ik kom graag op begraafplaatsen, omdat ik dat indrukwekkend, mooi en rustgevend vindt. En omdat ik zie dat er soms minder aandacht aan de verzorging van een grafmonument kan worden gegeven wil ik u de helpende hand bieden om deze verzorging éénmalig of periodiek van u over te nemen. Mijn werkgebied is Berg en Dal (Nachtegaalweg), Ubbergen (begraafplaats Rijksstraatweg), Beek (begraafplaats Nieuwe Holleweg en begraafplaats de Geest), Ooij (begraafplaats Kerkdijk), Leuth (begraafplaats Kerkplein), Kekerdom (RK begraafplaats Duffeltdijk) en Millingen a/d Rijn (RK begraafplaats Chopinstraat en algemene begraafplaats Vossengraaf). Wanneer u het prettig vindt om kennis te maken, dan kunt u contact met mij opnemen voor een vrijblijvende afspraak. Voor informatie Telefoon: 06-23211388; Mail: grafverzorginghooglaag@outlook.com;  Website: www.grafverzorginghooglaag.com