28 oktober 2020

Cliniclowns bezoeken kinderafdeling Radboudziekenhuis per “glazenwasserslift”

Cliniclowns Biba (links) en Tip bij het Radboudziekenhuis

Met behulp van de glazenwasserslift hebben twee Cliniclowns, Biba en Tip, dinsdagmorgen een aantal kinderen “bezocht” in/buiten het St. Radboudziekenhuis in Nijmegen. I.v.m. de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om de kinderen in het ziekenhuis te bezoeken en daarom werd voor deze oplossing gekozen. De beide Cliniclowns lieten zich in het “bakje” voor het raam zakken en via de telefoon, welke aan beide kanten op luidspreker stond,  hadden ze contact met de patiëntenkamer waar een kind en eventueel verzorgers en ouders aanwezig waren. Cliniclown Biba: ”Vanaf de coronatijd hebben we wekelijks clownsfilmpjes gemaakt voor de kinderen in het ziekenhuis. Extra leuk dat we nu een echte ontmoeting met de kinderen hadden. Kinderen, ouders personeel hebben enorm genoten van het bezoek. ‘Eindelijk weer eens iets leuks!” Deze keer was het nog uitproberen maar het is de bedoeling dat dit in november en december nog  herhaald gaat worden. zie de foto’s (komen nog) zie de Brug