24 oktober 2020

Foutje of werkelijkheid Nassaustraat in Ooij

Een van de waarschuwingen bij de bushaltes.

Is het een foutje of wordt het de werkelijkheid. De Nassaustraat in Ooij gaat binnenkort op de schop en daarvoor moet de bus van vervoersmaatschappij Breng omrijden. De haltes bij dorpshuis de Sprong en bij de Prins Willem Alexanderstraat worden dan tijdelijk opgeheven en de bordjes zijn inmiddels geplaatst. Dit gaat in op maandag 2 november en eindigt op vrijdag 6 augustus. Heel erg lang dus. Of zou het gewoon een foutje zijn? 6 november valt namelijk wel op een vrijdag. Overigens valt 6 augustus 2021 ook op een vrijdag. En inmiddels is er met Breng gebeld en daaruit blijkt dat het geen foutje is en ook de gemeente Berg en Dal vermeldt het op haar website. zie de website

N.a.v.. het afsluiten van de Nassaustraat en het feit dat er maandenlang geen bus meer stopt in Ooij heeft raadslid Ria Barber, namens Polderbreed, vragen gesteld aan B & W van de gemeente Berg en Dal.
Datum : 25 oktober 2020
Naam en fractie: Ria Barber, fractie Polderbreed
Onderwerp:
Datum B&W vergadering :
Antwoord door :
Vraag en antwoord :
?
Bij bushalte de Sprong staat een aankondiging dat de bushalte vervalt van maandag 2 november tot vrijdag 6 augustus 17.00 uur.
Vervangende halte: tijdelijke halte St.Hubertusweg/Nassaustraat.
Vraag van veel inwoners was of dit een vergissing was en het vrijdag 6 november zou moeten zijn.
Navraag bij Breng levert het antwoord op: Het is 6 augustus 2021!
(Vermelding van een jaartal was handiger geweest ipv tijdstip 17.00 uur!)
Bushalte de Sprong is al een niet echt centraal gelegen halte en voor veel oudere inwoners op een te grote afstand, de afstand naar de Hubertusweg zal voor nog meer inwoners onoverbrugbaar zijn.
Veel (jongere) rezigers gaan, vanwege de afstand, nu al met de fiets naar de halte bij de Sprong. De fiets is daar redlijk goed te stallen, maar Hubertusweg?
Onze vragen:
1. Sinds wanneer is bij de gemeente bekend dat er voor zo’n lange periode geen bus in het dorp Ooij komt?
2. Is er iets gedaan om alternatieve oplossingen te bedenken en te overleggen met de vervoerder?
3. Zo ja waaraan is dan gedacht en waarom niet uitgewerkt?