5 oktober 2020

Koninklijke Onderscheiding Peter van de Ven uit Groesbeek.

Op maandag 5 oktober 2020 kreeg de heer P.J.A.G. (Peter) van de Ven uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit tijdens een verrassingsoptreden van Jukebox in ’t Mozaïek in Wijchen. Peter’s vrouw speldde het lintje bij hem op. De heer Van de Ven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer van de Ven is persoonlijk begeleider op Driestroom, een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met en zonder handicap. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij zich al ruim 25 jaar met hart en ziel inzet voor Driestroomband Jukebox. Deze band heeft hij 25 jaar geleden opgericht en bestaat uit cliënten van de Driestroom. Jukebox groeide dankzij de inzet van Peter uit tot een volwassen band met een vaste samenstelling, een breed repertoire en een pure sound.  Foto’s Studio 38c

Bandleider Jukebox.

Als bandleider van Jukebox zorgt Peter voor de ontwikkeling van de bandleden. Zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Peter stimuleert en motiveert de bandleden om het beste uit zichzelf te halen. Hij kan hierbij goed improviseren, helpt de bandleden in spanningsvolle situaties en zorgt voor een gelijkwaardige relatie tussen hem en de andere bandleden. Peter is verantwoordelijk voor alles rondom de band: contacten, ondersteuning, optredens, vervoer, voorzieningen bij optredens, lobbyen, aanpassen van repertoire aan optredens etc. Als het enigszins kan, regelt Peter het samen met de bandleden.

Denken in mogelijkheden

De heer Van de Ven heeft er voor gezorgd dat Jukebox is blijven bestaan. Ook in spannende tijden van bezuinigen op de zorg en wijzigingen in het zorgstelsel. Hij denkt niet in beperkingen, wél in mogelijkheden. Want veel is mogelijk, als je maar echt wilt en goed oefent. Hiervan is Jukebox het bewijs. Elk jaar heeft Jukebox vele optredens in de regio, met als hoogtepunt het optreden tijdens alle wandeldagen van de Nijmeegse Vierdaagse. Zo ook op de donderdag bij de doortocht in Groesbeek. Peter repeteert drie dagen per week met de band. Op de andere twee dagen werkt hij als persoonlijk begeleider op een andere locatie van Driestroom.