1 oktober 2020

Nominaties bekend voor eerste LoopAward

Presentatie van 2 dorpsommetjes in Berg en Dal in 2019
De jury van Ruimte voor Lopen heeft uit alle inzendingen vier loopinitiatieven genomineerd voor de eerste LoopAward van Nederland. 29 verschillende organisaties hadden hun initiatief aangemeld. De door de jury genomineerde initiatieven zijn ‘Dorpsommetje’, ‘Gezond Natuur Wandelen’, ‘Singelpark Leiden’ en ‘Vitamine ABC’. Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 8 oktober wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. Lees verderop de website Ruimte voor lopen. 
Dorpsommetje activeert en verbindt. Via Natura heeft dit project ingediend bij Ruimte voor lopen.  Bij de start van de nieuwe gemeente Berg en Dal is het project dorpsommetje opgezet. Dorpsbewoners ontwikkelen zelf het favoriete ommetje dat hun dorp en het omringende landschap presenteert aan de buitenwereld. Het versterkt de waardering van het landschap en het activeert mensen met elkaar het eigen ommetje wekelijks te wandelen. In twee jaar tijd zijn er tien ommetjes gereed en drie in voorbereiding. Samen met de gemeente is hard gewerkt om het wandelen onder de aandacht te brengen van inwoners en toeristen. Dit jaar wandelgemeente van het jaar met festival landschapsparade op 4 oktober