25 september 2020

Marikencafe Berg & Dal

‘Kanker binnen mijn relatie’. Themabijeenkomst  dinsdag 13 oktober 19.30 – 21.30 uur | Inloop vanaf 19.00 uur; Dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17, Berg en Dal. Deze volgende editie van het Marikencafé* heeft als thema ‘Hoe ga ik om met kanker binnen mijn relatie’. Als je zelf of jouw partner kanker heeft, kan dat de verhouding tussen jou en je partner beïnvloeden. Dat is logisch, want kanker brengt vaak ingrijpende veranderingen met zich mee. De ziekte kan je dichter bij elkaar brengen, maar kan de relatie ook onder druk zetten. Dat wennen aan die nieuwe situatie gaat niet vanzelf. Je krijgt te maken met gevoelens als onzekerheid, angst, verdriet of boosheid. Vragen die u bezig houden: Waar loop ik tegenaan?  Zorg ik voldoende voor mezelf? Wat doe ik goed, wat houdt me overeind? Hoe zal mijn omgeving reageren op mijn verdriet en bezorgdheid? Deze gevoelens komen zeker aan bod op de bijeenkomst die zal worden (be)geleid door Cora Singh, Coach bij Kanker en vrijwilliger in het Marikenhuis. Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen en met elkaar in gesprek te gaan. Toelichting: Cora Singh-Groeneweg is oncologisch verpleegkundige, mindfulness trainer, master coach en coach bij kanker. Cora: “Als coach bij kanker reis ik graag een klein stukje met u of uw naaste mee ter ondersteuning, om de balans en de grip op uw leven te hervinden”. Aanmelden: Aanmelden  gewenst info@marikenhuis.
Voor wie       : Partners en mensen die kanker hebben of hebben gehad. Ook andere belangstellenden zijn welkom. 
Kosten           : De bijeenkomst is gratis toegankelijk.  Wel bijdrage van 1 euro voor koffie/thee.  *Het Marikencafé is een initiatief van Forte Welzijn en het  Nijmeegse Marikenhuis, een inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker