19 september 2020

Di-Vers in de Ooijgaard.

Nijmegenaar van het Jaar Qader Shafiq (links), zelf tuinier in het Land van Ooij, geniet van de muziek.

Wethouder Petra Molenaar opende zaterdagmiddag het 2e Festival Di-Vers in “het Land van Ooij” aan de Dijkgraaf van Wijckweg in Ooij. Festival Di-Vers is een initiatief van Bureau Wijland in samenwerking met Netwerk Kleurrijk Groen en Vereniging Land van Ooij. Ontmoeting Di-Vers is een brug tussen stad en natuur. Tijdens deze ontmoeting staat kennismaking met diversiteit centraal. Het Land van Ooij wil door middel van de biologische tuin, mensen met verschillende culturele achtergronden bij elkaar brengen. Door samen actief te zijn, door kennis en ervaring uit te wisselen, willen wij een bijdrage leveren aan een duurzame en kleurrijke samenleving. Ons motto: groen verbindt. Het programma deze zaterdag was divers met o.a. muziek, poëzie, dialogen, workshops en invulling voor kinderen. Ook vonden er rondleidingen plaats. De belangstelling voor dit evenement was groot. zie de foto’s