11 september 2020

Vrijwillige brandweer Millingen aan de Rijn assisteert bij brand in het Duitse Keeken.

Donderdag (10 september 2020) rond 10.00 uur werden de brandweerauto’s van Kleef (Dld) west en noordwest gealarmeerd voor een brand op het industrieterrein in Keeken (Dld). Van verre was al op kilometers afstand een rookkolom te zien. Toen de eerste brandweertroepen arriveerden, stonden delen van het gebouwencomplex al volop in brand. Daarom werden ook de “brandbestrijdingstrein” noordoost, de verkenningsgroep met de nieuwe drone en de Brandweer Millingen aan de Rijn (NL) gealarmeerd. Door deze massale brandbestrijding kon de brand niet verder uitbreiden. Vanwege de enorme rookontwikkeling werd er rond 10:17 een waarschuwing gegeven door de “Nina” app. Omstreeks 12.05 uur kon deze weer opgeheven worden. Hier moet de assistentie van de Brandweer Millingen aan de Rijn nogmaals benadrukt worden: dankzij de in 2018 gesloten samenwerkingsovereenkomst tussen de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en de stad Kleve hebben de Nederlandse hulpdiensten de brandbestrijding over de grenzen en euregionaal heen kunnen intensiveren, ook mede dankzij Reiner Gilles, brandweercommandant van de brandweer Kleef. 60 brandweerlieden onder leiding van stadsbrandinspecteur Daniel Scholz hadden dienst. Speciale dank gaat uit naar de lokale bevolking die de hulpdiensten van drankjes heeft voorzien. Voor meer informatie: Brandweer Kleve (Tekst brandweer Kleve)