10 september 2020

Gewond na val in Ooij

Een inwoonster van Ooij is dinsdagmiddag gewond geraakt nabij het Zwarte Weggetje (Vlietberg) in Ooij, terwijl  ze een hekje wilde openen dat als afsluiting dient voor de Wildgrazers in de Ooijpolder. Ze wilde dit hek openen terwijl ze nog haar elektrische fiets vasthield en dat ging niet goed. Ze viel op haar schouder en kon niet meer overeind komen. Getuigen hiervan belden de ziekenauto en de “First Responder” werd ter plaatse gestuurd. Ze hadden opgegeven dat het bij de kruising Ooijse Bandijk-Langstraat, thv van de wildoversteek was gebeurd.  Nou wil het noodlot, dat er twee kruisingen Ooijse Bandijk-Langstraat in Ooij zijn en de First Responder reed dan ook prompt naar de andere kruising. Maar na enige tijd gelukte het hem om toch bij het slachtoffer te komen en de noodzakelijke eerste hulp te verlenen. Maar er moest toch een ambulance komen en deze reed ook prompt naar de verkeerde kruising. Maar ook deze lukte het om uiteindelijk op de goede plaats terecht te komen en liep alles toch nog goed af. Een uur later kon het slachtoffer vervoerd worden naar het Radboudziekenhuis. Het gaat goed met haar.