5 september 2020

Pompoendagen bij Groentenhof Poelen in Groesbeek.

archieffoto Groentenhof Poelen

Agenda september 2020 Groentenhof Poelen GroesbeekZONDAG 6 SEPTEMBER – POMPOEN PLUKDAG VAN10:00 UUR TOT 17:00 UUR; ZONDAG 13 SEPTEMBER – POMPOEN PLUKDAG VAN10:00 UUR TOT 17:00 UUR; VRIJDAG 18 SEPTEMBER – POMPOEN DINER Aanmelden en info via www.bergendalbruist.nl; ZATERDAG 19 SEPTEMBER – POMPOENVOELERIJ..Aanmelden en info via www.dewildeboerin.nl; ZONDAG 20 SEPTEMBER – POMPOEN PLUKDAG, VAN10:00 UUR TOT 17:00 UUR; VRIJDAG 25 SEPTEMBER – POMPOEN DINER Aanmelden en info via www.bergendalbruist.nl; ZONDAG 27 SEPTEMBER – POMPOEN PLUKDAG
VAN 10:00 UUR TOT 17:00 UUR; IEDEREEN IS WELKOM! Derdebaan 12, Groesbeek. 

POMPOEN PLUKDAG: Trek je laarzen aan en kom pompoenen plukken bij ons op het land. We hebben plukemmers voor je klaar staan, waarmee je lekker kunt struinen tussen de pompoenplanten. Zoek zelf de allermooiste pompoenen en kalebassen en verdien het enige echte pompoenplukkersdiploma! Activiteiten:

  • Pompoen plukken
  • Pompoenenspeurtocht
  • Pompoenentunnel
  • Pompoen en kalebassenmarkt
  • Terras op het Balkon van Groesbeek

POMPOEN DINER: In deze tijd van het jaar is de diversiteit aan eetbare pompoenen het grootst. Dit moment willen we niet missen en daarom gaat de chef-kok aan de slag om onze pompoenen te verwerken in een speciaal samengesteld culinair 3-gangen diner waarin de pompoen centraal staat. We serveren onder andere een proeverij van pompoengerechten, pompoenrisotto met biefstuk en een grote gamba met truffelsaus, en een dessert van vanille-ijs met een chutney van pompoen. Het Balkon van Groesbeek wordt sfeervol aangekleed en je bent van harte welkom om van dit lekkers te komen genieten. Voor meer informatie en reservering: www.bergendalbruist.nl 

POMPOENVOELERIJ:  Een zintuiglijke reis langs verleidelijke en sensuele pompoenen, georganiseerd door De Wilde Boerin. Je kunt de pompoen voelen, ruiken, horen, proeven en zien in een reeks van verschillende ervaringen. Met als doel om erachter te komen of lustopwekkend eten kan bijdragen om uit je hoofd en in je lijf te raken. Op de pompoenvoelerij worden maar liefst tien verschillende installaties gepresenteerd: je kunt op blote voeten door pompoenen wandelen, verschillende soorten en maten voelen, de intieme delen van een pompoen ontdekken en nieuwe smaken proeven terwijl je naar de pompoenteler luistert. Food-designer Ilja Gerrits verzorgt met diverse hapjes de inwendige mens. Zin om op avontuur te gaan? Geef je per email op via linette@dewildeboerin.nl