5 september 2020

Karpers in nood op de Vlietberg

Een van de twee bijna leegstaande poelen.

Update: De karpers zijn toch zaterdag nog overgezet naar een andere plas in de buurt. Op de Vlietberg in Ooij, naast het Zwarte Weggetje vechten een aantal karpers voor hun leven omdat het water waarin ze zwemmen, te klein en te ondiep is geworden. Een paar personen, waaronder Ad van Brandwijk hebben zich het lot van die karpers aangetrokken en diverse instanties zijn ingeschakeld om de karpers te redden, maar het lukte hen niet om die mensen te alarmeren, die ook daadwerkelijk de karpers er uit gaan halen. Zo stuitten ze op competentiebevoegdheid, het risico dat zieke karpers worden overgezet in gezond water, het is de natuur en wij mogen dat niet, enz. Het visrecht in dat gebied is aan niemand gegeven daarom is er ook geen rechthebbende op het visrecht, die de verantwoording zou kunnen nemen. Ook HSV de Voorn (het is niet hun water) is ingelicht, maar zij hebben niet eerder dan maandag de beschikking over mankracht. Maar misschien staan er op zondag nog vrijwilligers op die eventueel de vissen willen overzetten naar het water aan de andere kant van het Zwarte Weggetje.

IJ PTSkQ Y SvEkriRmu