22 augustus 2020

Berg en Dal al voor even in kerstsfeer

Omroep Gelderland met hun programma Zomer in Gelderland in Berg en Dal

Omroep Gelderland zorgde er vrijdag 21 augustus voor, dat het hart van Berg en Dal, het Hamersveld, al voor even in kerstsfeer was gehuld. Op de plek waar de grote kerstboom had gestaan, welke recent verwijderd was, had omroep Gelderland, voor hun programma Zomer in Gelderland, nu een opstelling gemaakt, welke de bewoners van Berg en Dal in kerststemming moest brengen. Met heuse kerstmuziek, Glühwein, chocomel en kerststol werd het publiek in stemming gebracht, in afwachting van het briljanten bruidspaar Ali en Wijnand Beers, die onlangs hun 65 jarige bruiloft vierden. Zij werden de hoofdpersonen in het programma. De hele dag was een filmploeg van de omroep al in het dorp druk geweest met het in beeld brengen van de omgeving en rond 16.45 uur ging presentatrice Angelique Kruger met haar Crew het briljanten bruidspaar thuis ophalen. Per Toek Toek werden ze vervolgens naar het Hamersveld gebracht waar hen een groots ontvangst te wachten stond. Omring door hun kleinkinderen mochten ze vervolgens de door de “Kerstman” (Bennie Solo) gezongen kerstliederen aanhoren en genieten van de Glühwein. Op het Hamersveld werden door Omroep Gelderland de rest van de opnamen gemaakt voor hun programma Zomer in Gelderland, dat op 28 augustus wordt uitgezonden. zie de foto’s.