20 augustus 2020

Toch nog Kindervakantie activiteiten in Beek

De jongste deelnemers in actie bij het touwtrekken met de leiding.

Kindervakantieweek, juist nu!  Corona gooide roet in het eten voor wat betreft het organiseren van evenementen en daardoor was lange tijd onzeker of de Kindervakantieweek dit weer weer georganiseerd kon worden. Omdat de organisatie van de Kindervakantieweek de sociale cohesie onder de jeugd in Beek en omstreken wil stimuleren, hebben ze een alternatief programma uitgedacht. Ditmaal zonder tentenkamp en overnachting maar het resultaat mocht er zijn! Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag werden -met inachtneming van de RIVM richtlijnen- namelijk zo’n 90 kinderen vermaakt op de locatie aan het Wylerbergmeer. Op maandag was groep Blauw (groep 7 en 8 van de basisschool) als eerste aan de beurt. Er werd onder andere op de stormbaan tegen elkaar gebatteld, met verf gegooid (wat leidde tot super kunstzinnige creaties bij iedereen) en ’s avond stond er een spel- en speurtocht op de naastgelegen Duivelsberg op het programma! 
Op dinsdag was het vervolgens de beurt aan groep Rood (groep 5 en 6 van de basisschool). Groep Rood ging aan de slag met het versieren van capes, het racen met zelfgebouwde race auto’s, laser gamen en ook hier was de stormbaan natuurlijk 1 van de favoriete activiteiten. En de woensdag was gereserveerd voor groep Geel (groep 1, 2 en 3 van de basisschool) die cakejes hebben versierd, superhelden zijn geworden, een waterballonnen gevecht hebben gehouden en een zeskamp hebben gedaan. En als afsluiter werd iedereen met de zonnetrein weer naar huis gebracht! (gesponsord door autogarage Ooij) . zie de foto’s deel 1deel 2