18 augustus 2020

Duurzame Dorpen Tour onderweg naar Leuth

Bij een eerdere Duurzame Dorpen Tour in Berg en Dal.

Op woensdag 16 september doet de Duurzame Dorpen Tour Leuth aan. De bijeenkomst die in mei zou plaatsvinden in de Heilig Landstichting kon niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen en staat nu gepland voor woensdag 18 november. Er wordt nog hard gewerkt aan het programma voor Leuth, dat in de grote zaal van De Vriendenkring zal plaatsvinden en waar iedereen welkom is die meer wil weten over het duurzamer maken van onze directe woon- en leefomgeving. Het programma bestaat in ieder geval uit een aantal presentaties over uiteenlopende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het energiezuinig maken van je woning. Het feit dat ook enkele inwoners van Leuth komen vertellen hoe zij dit hebben aangepakt maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk om te komen luisteren. Zo komen bijvoorbeeld de bewoners van het bijzondere Finnhouse dat gebouwd is in de Pastoor van Tielstraat vertellen hoe zij hier hun droom hebben kunnen realiseren. Na de presentaties is er nog alle gelegenheid om aan tafel verder in gesprek te gaan over het onderwerp dat je het meest interesseert. Je kunt dan nog informatie en antwoorden krijgen op vragen die je bezighouden. In de volgende editie komt het volledige programma van deze avond te staan, maar goed om nu al deze avond vast te leggen in je agenda. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, entree en koffie is gratis. De organisatie van de Duurzame Dorpen Tour is in handen van het Duurzaamheidscafé Berg en Dal. Voor vragen en meer informatie kunt u mailen naar: samenduurzaambergendal@gmail.com